winterdroom.be

Winterse Dromen

Winter trend poloshirts met lange mouwen

Een poloshirt staat altijd goed. Vergeleken met het overhemd, die andere klassieker voor mannen, is het poloshirt comfortabel. Dat komt omdat het gemaakt is van een stof die een beetje rekt en zachter is dan het gladde katoen van een overhemd. Een poloshirt heeft dus de voorkeur als het gaat om comfort, terwijl de elegantie ervan onbetwistbaar is. Een polo met lange mouwen kan zonder probleem ook bij veel elegante gelegenheden gedragen worden. Het is beter om dan geen colbert te dragen. Is de gelegenheid echt chic of wilt u toch een colbert dragen, kiest u dan voor een mooi overhemd uit onze collectie.

Goed gekleed met een polo met lange mouwen

Een polo met lange mouwen is een trend die we de komende winter veel gaan zien. Iedereen kent de polo met korte mouwen. Er zijn mannen die een zomer lang niets anders dragen en een hele variëteit aan kleuren in hun kast hebben liggen. Voor hen is het goed nieuws dat ze hier ook in de koudere seizoenen mee door kunnen gaan. Maar ook mannen die incidenteel een poloshirt dragen, zullen blij zijn met deze winter trend. De stijl van een poloshirt, zowel met korte als met lange mouwen, is namelijk erg aantrekkelijk. Altijd sportief maar vaak ook uitgesproken chic.

Het poloshirt is in fases ontstaan. Polo is een sport met klasse en moest dus gespeeld worden met elegante kleding, wat vroeger betekende: een overhemd. Misschien met opgerolde mouwen, maar het was toch niet echt comfortabel. In de tennissport speelde hetzelfde probleem. Langzaamaan ontstond het idee dat elastische weefsels veel fijner zijn. Bovendien werd de piqué procedure toegepast op katoenen weefsels, waardoor een stof ontstaat die meer lucht doorlaat. Het was natuurlijk ook gewoon mooi. Niet alle poloshirts worden gemaakt van piqué stof, want er zijn ook poloshirts van jersey, die erg mooi zijn. Zoals het vaak gaat, waren er een aantal toevalligheden die samenkwamen en waardoor uiteindelijk het poloshirt ontstond zoals wij het kennen. Echt een klassieker die nooit verveelt.

Rubberboot met motor voor vissen in de winter

Een rubberboot met motor is een uitstekend hulpmiddel om te wintervissen. De laatste jaren hebben we over het algemeen te maken met zachte winters en is er nauwelijks ijs. Hierdoor is het mogelijk om de hele winter door te vissen. Om op de meest goeie plekken te komen is een boot handig. U kan dan op plekken komen waar u te voet niet kan komen wat de kans op een goede vangst groter maakt. Een rubberboot met motor is dan een heel toegankelijke oplossing. Deze zijn aantrekkelijk geprijsd en prima om voor vissen te gebruiken. Enige nadeel is zorg dat uw haakjes niet in het rubber komen waardoor deze lek raakt. U kan dan in een lastige situatie terecht komen. In dit blog proberen we inzicht tegen in de mogelijkheden van een rubberboot met motor dit kan u in de aanschaf helpen.

rubberboot met motor plaatje

Rubberboot met motor waar let ik op?

 

Rubberboten zijn er in heel veel maten. Maat is wel het belangrijkste aspect om op te letten. Als u in de winter gaat vissen dan is het van belang te bepalen met wie u dat gaat doen en hoeveel spullen u meeneemt. U kunt zodoende goed inschatten hoeveel ruimte uw nodig heeft en weet dan ook met welk formaat rubberboot u uit de voeten komt. De kleinste maat is over het algemeen 2 meter 30. Vissen wordt dan wel heel oncomfortabel en heeft u een grote vis aan de haak wordt het wel heel spannend of uw kleine rubberboot daar tegen bestand is. Meestal lopen de maten vervolgens met 30 centimeter op.

 

Rubberboot met motor welke motor schaf ik aan?

 

De motor is afhankelijk uiteraard van de grote van uw rubberboot, maar ook het doel. Als u het puur gebruikt voor vissen in de winter dan heeft u niet een hele zware motor nodig. Snelheid is dan eigenlijk helemaal niet van belang wel op de plekken komen waar u graag wilt. De sterkte van de buitenboordmotor wordt in PK’s uitgedrukt. Als u voor uw rubberboot met motor een buitenboordmotor gaat uitzoeken selecteert u daar dus op. 2,5 PK is vaak de lichtste motor die te verkrijgen is als het om benzine motoren gaat. Voor een kleinere rubberboot en om te vissen is dat vaak al best toereikend. Wat wellicht heel interessant kant zijn als motor bij uw rubberboot is een elektrische motor. Deze zijn zeer stil, zodat u op de beste visplekjes kunt komen zonder dat u de vissen daarbij verjaagd. Let wel u kunt er niet hele grote afstanden mee afleggen aangezien de accu dan leegraakt. Dit is wel in ontwikkeling het bereik van de electrische motor wordt steeds beter. Voor zover de belangrijkste aspecten bij de aanschaf van een rubberboot met motor. Ik wens u veel visplezier toe in de winters.

Een goede werkbroek voor in de winter

Als je over het algemeen buiten werkt dan is goede werkkleding en dus ook een goede werkbroek heel belangrijk om comfortabel je werk te doen. Het aanbod van werkbroeken is gelukkig groot en voor alle weersomstandigheden is een werkbroek beschikbaar. Bij een werkbroek zijn er daarom behoorlijk wat aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden. Hierom loont dat zeker de moeite om dat eens grondig op een rijtje te zetten. In dit blog proberen we dat te doen door de aspecten die van belang zijn bij de aanschaf van een werkbroek te benoemen, waardoor het uiteindelijk eenvoudig is om de juiste keuze te maken.

 werkbroek plaatje

Werkbroek voor in de bouw

 

Functionaliteit is een belangrijk aspect voor een werkbroek in de bouw. Het is essentieel dat je je benodigde kleine gereedschap kwijt kunt. Vaak zijn werkbroeken voor in de bouw daarom uitgerust met bijvoorbeeld spijkerzakken. Dit zijn zakken waarbij de spijker niet door de betreffende stof heen kan en in je been kunnen prikken. In de bouw komt het ook veel voor dat je werk moet doen op je knieën. Als dit zo is dan is een broek met kniebeschermers comfortabel. In de bouw is het ook vaak zo dat je aan alle soorten weersomstandigheden wordt blootgested. Het kan vriezen, regenen, stormen maar ook meer dan 30 graden zijn. Wil je comfortabel je werk kunnen doen dan is het fijn dat je je broek afstemt op de weersomstandigheden. Dit kan gelukkig. Er zijn korte broeken verkrijgbaar om in te werken, maar ook gevoerde waterdichte broeken voor als het echt heel koud is en er een kans is dat je een flinke regenbui moet weerstaan.

Veiligheidsbroeken

 

In de wegenbouw of als je werkt in een brandgevaarlijke omgeving dan is veiligheid ineens een heel belangrijk aspect in de kleding en dus ook in de werkbroek. Ook hierin is een ruim assortiment. In de wegenbouw zal dit vooral reflecterende kleding zijn. Werk je in een brandgevaarlijke omgeving dan is het van belang dat je brandvertragende kleding draagt. In dit soort kleding wordt veel geïnnoveerd, waardoor het gelukkig nu zo is dat het dragen van deze kleding steeds comfortabeler is. Dit is van belang om op een prettige manier je werk te kunnen doen in deze kleding. Wanneer je aan het werk bent aan rijkswegen dan stelt Rijkswaterstaat eisen aan de kleding. De kleding die aan deze eisen voldoen worden ook wel RWS kleding genoemd. Ook europa heeft eigen normeringen voor het aan de weg werken. Let op, want deze zijn net iets anders als de rijkswaterstaat normeringen.

 

Concluderend

 

Bij het aanschaffen van een werkbroek zijn er best wel wat aspecten om op te letten. Vaak kan je werkgever je een goed eind op weg helpen. Zeker als je te maken hebt met normeringen waar je kleding aan moet voldoen. Bijvoorbeeld bij wegenbouw of brandgevaarlijke omstandigheden. Voor de rest kom je met je logisch verstand en je eigen wensen een behoorlijk eind.

Hoofddorp Klusbedrijf, ook voor klussen in de winter

Veel mensen denken bij het plannen van klussen toch vooral aan de lente en de herfst. Maar waarom zou je je klussen niet in de winter laten uitvoeren? Hoofddorp Klusbedrijf werkt het jaar rond om ook jouw klussen te klaren. Natuurlijk kies je bij nieuwe kozijnen en ramen voor een klusperiode in de lente of zomer. Maar voor Hoofddorp Klusbedrijf zijn altijd klussen te vinden die ook prima in de winter uitgevoerd kunnen worden.

Hoofddorp Klusbedrijf komt bij je thuis!

Natuurlijk komt Hoofddorp Klusbedrijf bij je thuis om de klus te klaren. Dat is natuurlijk nogal logisch. Maar wist je dat ze ook bij je langskomen om een zo goed mogelijke offerte te kunnen geven? Je wilt natuurlijk niet halverwege de klus horen dat het project toch meer gaat kosten dan je begroot hebt. Om dat te voorkomen komt Hoofddorp Klusbedrijf bij je langs om te meten en te overleggen. Je bent er dan zeker van dat jullie elkaar begrijpen.
Hoofddorp Klusbedrijf

Hoofddorp Klusbedrijf klust ook in de winter

Wanneer je bijvoorbeeld de binnenboel eens opgeknapt wilt hebben, hoef je heus niet te wachten tot de lente aanbreekt. Schilderen, behangen en stuccen kan ook best in de winter. En wat denk je van gordijnen of fotolijstjes ophangen? Hoofddorp Klusbedrijf staat voor je klaar.

Plannen in de winter, uitvoeren in het voorjaar

Het is natuurlijk ook altijd een optie om te gaan plannen in de winter, zodat je direct in het voorjaar aan de slag kunt gaan. Of een bedrijf als Hoofddorp Klusbedrijf aan de slag kunt laten gaan. Je kunt in de winter een offerte aanvragen, tegels en sanitair uitkiezen, nieuwe raamdecoratie uitzoeken en de kleur van de voegen kiezen. En dan in het voorjaar je complete badkamer laten verbouwen. Ook kun je in de winter alvast plannen maken voor je tuin. Hoofddorp Klusbedrijf neemt ook dat project graag op zich.

Is Hoofddorp Klusbedrijf de aannemer/uitvoerder voor mij?

Dat zou zomaar kunnen. Als je in Hoofddorp woont, is dit klusbedrijf het beste dat je je kunt wensen. Ook wanneer je niet in Hoofddorp woont, kunnen ze vaak iets voor je betekenen. Bijvoorbeeld wanneer je in Aalsmeer, Badhoevedorp, Hillegom, Lisse, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Vijfhuizen of Zwaanshoek woont. Ook bedrijven in die plaatsen kunnen gebruik maken van de zeer goede service van dit bedrijf. Vraag gewoon een vrijblijvende offerte aan en je zult zien dat de kosten ook nog eens mee zullen vallen.

Organiseer een winterbarbecue met een keramische bbq

Een winterbarbecue klinkt als een koud gebeuren. Toch kun je ook in de winter prima een (semi) buitenfeestje geven. Zet eens een grote partytent neer, heater erin, een barretje, lekker eten en de muziek op standje hartverwarmend. En natuurlijk een keramische bbq. Je weet zeker dat je vrienden de avond van hun leven zullen hebben. En jij natuurlijk ook!

Een keramische bbq in de winter, kan dat?

Ja! Juist in de winter is een keramische bbq ideaal. Je kunt deze prima op temperatuur houden en door de goede isolatie van het keramiek gaat er maar weinig warmte verloren. Een keramische bbq is natuurlijk altijd de beste oplossing voor als je buiten wilt gaan koken, maar zeker ook in de winter is het een aanrader. Als het regent is het wel verstandig om er een regenhoes overheen te doen, op die manier raakt het toch wat poreuze keramiek niet verzadigd. Een droge bbq aansteken is altijd gemakkelijker dan een natte. En even binnen zetten is in verband met het gewicht niet echt een optie.

Wat kook je op de keramische bbq?

In de winter kun je natuurlijk goed denken aan stoofpotten. Heerlijk! Er zijn zelfs speciale gietijzeren pannen verkrijgbaar om een heerlijke stoofpot te kunnen koken. Toch blijven de hamburgers, groenteburgers, vis en saté het ook altijd goed doen. Je kunt er zelfs voor kiezen om, ook in de winter, een thema feest te geven. Aan de hand daarvan kun je je menu goed samenstellen. Zelfs een pannenkoekenfeestje is met een keramische bbq met accessoires goed te organiseren. Of wat denk je van surf & turf? Het beste uit twee werelden op één bbq. Via de site zijn diverse hele goede kookboeken specifiek voor de keramische bbq te vinden.
Keramische bbq

Organiseer je eigen bbq wedstrijd op de keramische bbq

Barbecuen associeer ik met mannen. Stoere mannen. Die érg overtuigd zijn van hun eigen kwaliteiten op de barbecue. Organiseer daarom, ook gewoon in de winter, eens een wedstrijdje. Laat iedere vriend zijn eigen beste recept klaarmaken op de keramische bbq. Je zult versteld staan van de onderlinge verschillen. De winnaar gaat aan het eind van de avond naar huis met, bijvoorbeeld, de gouden spatel. En de verplichting om het volgende seizoen het barbecuefeestje te organiseren. Zo zie je, ook in de winter is barbecuen op een keramische bbq zeker de moeite waard. Zorg dat je vrienden ervoor warm lopen en maak er een feestje van!

© 2018 winterdroom.be

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑