Een winterbarbecue klinkt als een koud gebeuren. Toch kun je ook in de winter prima een (semi) buitenfeestje geven. Zet eens een grote partytent neer, heater erin, een barretje, lekker eten en de muziek op standje hartverwarmend. En natuurlijk een keramische bbq. Je weet zeker dat je vrienden de avond van hun leven zullen hebben. En jij natuurlijk ook!

Een keramische bbq in de winter, kan dat?

Ja! Juist in de winter is een keramische bbq ideaal. Je kunt deze prima op temperatuur houden en door de goede isolatie van het keramiek gaat er maar weinig warmte verloren. Een keramische bbq is natuurlijk altijd de beste oplossing voor als je buiten wilt gaan koken, maar zeker ook in de winter is het een aanrader. Als het regent is het wel verstandig om er een regenhoes overheen te doen, op die manier raakt het toch wat poreuze keramiek niet verzadigd. Een droge bbq aansteken is altijd gemakkelijker dan een natte. En even binnen zetten is in verband met het gewicht niet echt een optie.

Wat kook je op de keramische bbq?

In de winter kun je natuurlijk goed denken aan stoofpotten. Heerlijk! Er zijn zelfs speciale gietijzeren pannen verkrijgbaar om een heerlijke stoofpot te kunnen koken. Toch blijven de hamburgers, groenteburgers, vis en saté het ook altijd goed doen. Je kunt er zelfs voor kiezen om, ook in de winter, een thema feest te geven. Aan de hand daarvan kun je je menu goed samenstellen. Zelfs een pannenkoekenfeestje is met een keramische bbq met accessoires goed te organiseren. Of wat denk je van surf & turf? Het beste uit twee werelden op één bbq. Via de site zijn diverse hele goede kookboeken specifiek voor de keramische bbq te vinden.
Keramische bbq

Organiseer je eigen bbq wedstrijd op de keramische bbq

Barbecuen associeer ik met mannen. Stoere mannen. Die érg overtuigd zijn van hun eigen kwaliteiten op de barbecue. Organiseer daarom, ook gewoon in de winter, eens een wedstrijdje. Laat iedere vriend zijn eigen beste recept klaarmaken op de keramische bbq. Je zult versteld staan van de onderlinge verschillen. De winnaar gaat aan het eind van de avond naar huis met, bijvoorbeeld, de gouden spatel. En de verplichting om het volgende seizoen het barbecuefeestje te organiseren. Zo zie je, ook in de winter is barbecuen op een keramische bbq zeker de moeite waard. Zorg dat je vrienden ervoor warm lopen en maak er een feestje van!