Een rubberboot met motor is een uitstekend hulpmiddel om te wintervissen. De laatste jaren hebben we over het algemeen te maken met zachte winters en is er nauwelijks ijs. Hierdoor is het mogelijk om de hele winter door te vissen. Om op de meest goeie plekken te komen is een boot handig. U kan dan op plekken komen waar u te voet niet kan komen wat de kans op een goede vangst groter maakt. Een rubberboot met motor is dan een heel toegankelijke oplossing. Deze zijn aantrekkelijk geprijsd en prima om voor vissen te gebruiken. Enige nadeel is zorg dat uw haakjes niet in het rubber komen waardoor deze lek raakt. U kan dan in een lastige situatie terecht komen. In dit blog proberen we inzicht tegen in de mogelijkheden van een rubberboot met motor dit kan u in de aanschaf helpen.

rubberboot met motor plaatje

Rubberboot met motor waar let ik op?

 

Rubberboten zijn er in heel veel maten. Maat is wel het belangrijkste aspect om op te letten. Als u in de winter gaat vissen dan is het van belang te bepalen met wie u dat gaat doen en hoeveel spullen u meeneemt. U kunt zodoende goed inschatten hoeveel ruimte uw nodig heeft en weet dan ook met welk formaat rubberboot u uit de voeten komt. De kleinste maat is over het algemeen 2 meter 30. Vissen wordt dan wel heel oncomfortabel en heeft u een grote vis aan de haak wordt het wel heel spannend of uw kleine rubberboot daar tegen bestand is. Meestal lopen de maten vervolgens met 30 centimeter op.

 

Rubberboot met motor welke motor schaf ik aan?

 

De motor is afhankelijk uiteraard van de grote van uw rubberboot, maar ook het doel. Als u het puur gebruikt voor vissen in de winter dan heeft u niet een hele zware motor nodig. Snelheid is dan eigenlijk helemaal niet van belang wel op de plekken komen waar u graag wilt. De sterkte van de buitenboordmotor wordt in PK’s uitgedrukt. Als u voor uw rubberboot met motor een buitenboordmotor gaat uitzoeken selecteert u daar dus op. 2,5 PK is vaak de lichtste motor die te verkrijgen is als het om benzine motoren gaat. Voor een kleinere rubberboot en om te vissen is dat vaak al best toereikend. Wat wellicht heel interessant kant zijn als motor bij uw rubberboot is een elektrische motor. Deze zijn zeer stil, zodat u op de beste visplekjes kunt komen zonder dat u de vissen daarbij verjaagd. Let wel u kunt er niet hele grote afstanden mee afleggen aangezien de accu dan leegraakt. Dit is wel in ontwikkeling het bereik van de electrische motor wordt steeds beter. Voor zover de belangrijkste aspecten bij de aanschaf van een rubberboot met motor. Ik wens u veel visplezier toe in de winters.